Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.
Από παιδί ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του ο Δημήτρης και έγινε κτηνοτρόφος στην Ίο. Πριν από δέκα χρόνια μάλιστα, και ενώ ο κυρ Αντώνης είχε ήδη αποσυρθεί λόγω μιας μυοπάθειας που τον καθήλωσε στο αναπηρικό καροτσάκι, ο Δημήτρης, βοηθούμενος από τη μητέρα του και τη σύζυγό του Ελένη, προχώρησε στη δημιουργία ενός σύγχρονου τυροκομείου και μιας μονάδας αυτόματου αρμέγματος και ταίσματος των ζώων. Σύντομα μάλιστα θα δημιουργήσουν χώρο υποδοχής των επισκεπτών και έκθεση παραδοσιακού τυροκομείου του περασμένου αιώνα.
Χτισμένο στο υψηλότερο σημείο της Ίου, δίπλα στη φάρμα της οικογένειας, το παραδοσιακό τυροκομείο "Διασέλι" προσφέρει στον επισκέπτη μία εμπειρία γεύσεων καταμεσής του Αιγαίου. Η ιστορία του ξεκινά πολλές δεκαετίες πριν όταν ακόμα η τυροκόμηση γίνονταν με τον παραδοσιακό τρόπο, στο καζάνι πάνω από τη φωτιά. Γενιά με γενιά το τυροκομείο εκσυγχρονίστηκε και πιστοποιήθηκε για την ποιότητά του.








